Když se řekne olej

Když se řekne olej

Každý si představí pod tímto slovem něco jiného. Motoristé ten do motorových vozidel. Mimochodem, neměli byste jej už vyměnit? Podívejte se na ujeté kilometry! Jiní myslí na vonné esenciální při aromaterapii, nebo při natírání svého těla po osvěžující koupeli, aby voněli svým partnerům. Ale většina lidí si vybaví ty potravinářské, na kterých se smaží vepřové řízky, nebo se přidávají do piškotových těst, ze kterých vznikají vynikající dorty se šlehačkou a kokosem, polité čokoládou. Také se Vám sbíhají sliny?

Mohou být i zdraví prospěšné

Rostlinné oleje mohou být ale také zdraví prospěšné, pokud jsou lisované za studena. Ale to každá zkušená hospodyňka už také ví. Proto je volí při výrobě svých kulinářských experimentů. Zdraví prospěšné ale mohou být především v momentě, kdy se přidávají do jídel bez tepelné úpravy. Třeba právě do zeleninových salátů, které jsou tak chutné, a přitom tak zdravé. A mnohdy tak málo zařazované do jídelníčků domácností. Lisované za studena si zachovávají ony nenasycené mastné kyseliny, o kterých se nyní tak mluví.

Když se řekne olej
Ohodnoťte příspěvek

Comments are closed.

Comments are closed.